Foe yong hai in tomatensaus

Foe yong hai in tomatensaus ! Weinig koolhydraten

| 549 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
Pinda's
Peulvruchten
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 4 st Ei
  • 200 g Witte kool, gesneden
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil
  • 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 1 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente390 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq478 g
water-reduction-scoreWater32,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en rasp grof. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de verse gember en rasp fijn.
  2. Klop de eieren los in een kom en schep de prei en wortelrasp erdoor. Verhit olie in een bakpan en schenk het eimengsel erin (maak je dit gerecht voor meerdere personen klaar, dan is het handig om twee pannen te gebruiken of in twee porties te bakken). Zet het vuur laag en laat de omelet afgedekt, in ongeveer 15 minuten stollen. Het is prima om af en toe in de omelet te roeren zodat je grote stukken krijgt. Draai eventueel halverwege de omelet voorzichtig om.
  3. Voor de saus: verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een laag vuur. Doe de gepelde tomaten erbij samen met de azijn, sojasaus en een scheutje water en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de witte kool 3-5 minuten op een hoog vuur. Was ondertussen de taugé en roerbak de taugé nog 2 minuten met de kool mee.
  5. Schenk de zoetzure saus in een schaal en leg de omelet(stukken) erop. Heerlijk in combinatie met de gewokte kool. Hak de pinda's klein en strooi erover.
TIPDe tomatensaus kun je eventueel binden met een papje van maizena en water.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is een echte klassieker als je graag Chinees eet. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je groenten in een zoetzure saus zelf kunt maken, wil je nooit meer anders. De meeste ingrediënten zijn lokaal en van het seizoen en je maakt deze Foe Yong Hai in ongeveer een half uur klaar. Het meeste werk gaat zitten in het snijden van de groenten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie549 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker25 g
Vet26 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Pinda's
Peulvruchten
Ei