Koreaanse rijstbowl

Koreaanse rijstbowl met sticky varkensvlees

| 678 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Afvallen, Seizoen
Peulvruchten
Sojabonen
Sesamzaad
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Varkensfiletlapje
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil

Zelf toevoegen

  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • 1 el Honing
  • snufje Peper
  • 2 el Bakolie
  • 2 el (Rijst)azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit89 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq5.007 g
water-reduction-scoreWater370,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil de gember en pel de knoflook. Rasp beiden fijn boven een kom. Roer de (rijst)azijn, sojasaus (of tamari), honing en peper erdoor. Snijd het varkensfiletlapje in stukken en schep door de marinade. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Schil de wortel en rasp grof of maak slierten met een spiraalsnijder. Druppel wat (rijst)azijn erover en breng op smaak met zout en peper. Snijd de little gem in kwarten en gril of bak met een beetje olie lichtbruin.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en leg opzij. Verhit olie in een bakpan en roerbak het gemarineerde varkensvlees kort op een hoog vuur. Voeg de achtergebleven marinade toe, temper het vuur en bak al roerend 4-5 minuten tot het vocht is ingedikt. Strooi de sesamzaadjes erover.
  5. Breng een pan met water aan de kook. Was de taugé in een zeef onder de kraan en giet het kokende water erover. Spoel direct af onder de kraan om het gaarproces te stoppen. Doe de rijst in kommetjes en schep het vlees, de groenten en taugé erbij.
TIPJe kunt de taugé ook marineren in een beetje azijn.

II

Vandaag staat er een heerlijke rijstbowl op het menu. Dit gerecht kun je prachtig opmaken in een mooie kom. Houd alle ingrediënten van elkaar gescheiden en leg het netjes naast elkaar, zo wordt het een kleurrijk geheel. Je kunt natuurlijk ook alles door elkaar husselen, dat is net zo lekker!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie678 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Sojabonen
Sesamzaad
Varken