Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree ! Weinig koolhydraten

| 561 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Vis
Melk
Lactose
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Heekfilet
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 g WaterkersHerkomst: Klispoel

Zelf toevoegen

  • 3 el Bakolie of boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente380 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.179 g
water-reduction-scoreWater10,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij stengels en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortel en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 10-15 minuten stoven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de pastinaak, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af af en vang een deel op. Pureer de pastinaak en voeg tijdens het pureren eventueel wat kookvocht toe voor een mooie gladde puree.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de waterkers, verwijder eventuele harde steeltjes en snijd klein. Verwarm boter in een kleine pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de waterkers en crème fraîche toe en pureer grof met een staafmixer tot een gladde salsa. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dep de heekfilet droog. Verhit olie of boter in een bakpan en bak de heekfilet in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de heekfilet met de groenten en pastinaakpuree en druppel de waterkerssalsa erover.
TIPJe kunt de saus ook wat romiger maken met crème fraîche of slagroom.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag hebben we heekfilet op het menu. Vis bevat veel eiwitten en levert een goede bron van vitamine B12, fosfor en seleen. De heek wordt gecombineerd met een pastinaakpuree en waterkerssaus. Waterkers wordt ook wel Barbarakruid of landkers genoemd. Waterkers heeft een pittige smaak en is lekker in een salade, op een boterham met kaas of in een soep of saus. Dit pittige plantje is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitaminen A, B en C.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie561 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker17 g
Vet34 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit24 g
Vezels14 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Melk
Lactose
Selderij