Onze Belgische chef Frank Fol doet er alles aan om mensen te inspireren om meer groente te eten. Vandaag een heerlijk herfst gerecht met o.a. boerenkool en veldsla. De culinaire groentesaus Légumaise' is rijk aan omega-3 vetzuren en is van nature een bron van vitamine en jodium en rijk aan vitamine C. Onze biodynamische veldsla is afkomstig van Siete Neef uit 's-Gravenzande.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng 2 keer zoveel water (of bouillon) aan de kook als de hoeveelheid quinoa. Kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur, giet daarna het overtollige vocht af en zet afgedekt opzij.
- Was de boerenkool en snijd heel klein. De harde stelen mag je wegdoen. Breng water aan de kook. Kook of stoom de boerenkool 2-3 minuten, giet af en spoel af onder koud water zodat het gaarproces stopt. Laat heel goed uitlekken.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui heel fijn.
- Kruid de veldsla met zeezout, peper, (koolzaad)olie en witte wijnazijn.
- Meng de boerenkool, paprika, ui, walnoten, rozijnen met de quinoa. Kruid eventueel bij met zeezout en peper van de molen en serveer op mooie borden. Lepel wat Légumaise op de borden en leg de herfst quinoa erop.
TIP
Je kunt de ui en paprika ook heel kort roerbakken in plaats van rauw door de salade doen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
- 200 g BoerenkoolHerkomst: De Eerste
- 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 75 g Veldsla
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
- 150 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 2 el (Koolzaad)olie
- 4 el Witte wijnazijn
- snufje Zeezout en peper van de molen
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 60%
CO2eq -60%
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie750 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker18 g
Vet44 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels13 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Selderij
Noten
Peulvruchten
Sulfiet
Paprika
Vergelijkbare recepten
700 kcal
450 g groente
Variatie, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Vegan, Lactosevrij, Seizoen, Vegetarisch
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Vegetarisch, Lactosevrij
698 kcal
320 g groente
Glutenvrij, Lekker snel, Variatie, Gezin, Afvallen, Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden
706 kcal
350 g groente
9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Lactosevrij, Lekker snel, Variatie, Vegan