Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de aubergine en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Doe de ui, zoete aardappel, aubergine en kikkererwten in een schaal en druppel olijfolie erover. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Hussel door elkaar en spreid uit over de bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en rooster 20-25 minuten. Schep halverwege om en zet de laatste minuut eventueel de ovengrillstand aan.
Maak intussen een dressing van mosterd, (baslamico)azijn en olijfolie extra vierge.
Was de little gem en snijd klein. Bewaar een paar mooie bladeren en leg ze in een grote schaal. Hussel de gesneden sla met de geroosterde groenten en schep alles in een mooie schaal. Druppel de dressing erover.
Garneer de salade met de zadenmix (Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen).
TIPOok erg lekker met verse kruiden zoals peterselie, bieslook of koriander.
II
Vandaag op het menu: een warme 'salade' met geroosterde kikkererwten, aubergine en zoete aardappel. De salade garneren we met een lekkere zadenmix. Zo gemaakt, voedzaam én enorm lekker. Je kunt deze salade zowel warm als koud eten. En de restjes zijn ideaal als lunch voor de volgende dag. Let op: Bewaar de aubergine op een donkere plek.