Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten en knoflook-tijm brood

4,1
Gemiddelde van 41 reviews
706 kcal
350 g groente
Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten

Vandaag een 'fluwelen' soep met een hoofdrol voor pastinaak. De pastinaak is familie van de wortel en heeft een lekkere zoete, anijsachtige smaak. Hij is wit van kleur en wordt daarom ook vaak ‘witte peen’ genoemd. In dit gerecht eet je hem samen met krokante kikkererwten en brood dat je nooit meer gaat vergeten.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak op een middelhoog vuur krokant gaar. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en schud de pan regelmatig.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon, breng aan de kook en kook de pastinaak, ui en prei afgedekt in 15-20 minuten gaar. Pureer daarna met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Voor de knoflook-tijm olie pel je de knoflook. Doe de olie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Ris de helft van de tijmblaadjes van de steeltjes en roer door de olie. Snijd met een scherp mes schuine inkepingen in het brood, zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt. Stop wat takjes tijm in de gleufjes, druppel de knoflookolie zoveel mogelijk in de gleufjes en breng op smaak met zout en peper. Doe het brood een paar minuten in de oven.
  5. Serveer de pastinaak-preisoep in mooie kommen en schep er een flinke lepel geroosterde kikkererwten op. Heerlijk met het brood.
TIP
Je kunt de kikkererwten ook op smaak brengen met andere specerijen, zoals garam masala, kerriepoeder of chilivlokken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 3 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 2 st Hamburger broodjeHerkomst: Van Der Westen
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 700 ml Bouillon
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -85%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischSeizoenLactosevrijLekker snelVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie706 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker19 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels24 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden