Keto Surinaamse kipdrumsticks

Keto Surinaamse kipdrumsticks ! Weinig koolhydraten

| 556 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 el Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 240 g Kipdrumsticks
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Oegema

Zelf toevoegen

  • 1 el Boter
  • 2 el Sojasaus
  • 3 el Olie
  • 1 el Citroensap
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit77 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq859 g
water-reduction-scoreWater24,4 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan. Voeg een klontje boter toe en laat smelten.
  2. Maak een sausje van citroensap, piri piri kruiden, sojasaus, olijfolie, zout en (chili)peper. Wentel de kipdrumsticks door het sausje en leg ze in een kleine ovenschaal. Giet de overgebleven saus erover, dek af met aluminiumfolie en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Bak de laatste 2 minuten zonder de folie.
  3. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes of in blokjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes. Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
  4. Verhit olie in een grote wok of bakpan en roerbak alle groenten 8-10 minuten op een middelhoog vuur (langer mag ook). Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Haal de kipdrumsticks uit de oven (check of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de roerbakgroenten.
TIPOok lekker met sesamolie of -zaadjes.

II

KETOGEEN Vandaag een gerecht met onder andere gewokte koolrabi. Zoals de naam doet vermoeden, is koolrabi een koolsoort. De meest bekende soort is groen/wit van kleur, maar er bestaan ook paarse varianten. Koolrabi is erg rijk aan vitamine C, dit zorgt ervoor dat de ijzer uit de kool beter kan worden opgenomen in de darmen. Een gezonde groente dus! Ook de bladeren van biologische koolrabi kun je eten, verwerk deze door je gerecht of in een soep. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie556 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker5 g
Vet39 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels9 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Kip