Keto Vis in kokossaus met groenten ! Weinig koolhydraten

561 kcal
320 g groente

KETOGEEN Paksoi is een langwerpige open bladsoort en familie van de Chinese kool. Paksoi heeft grote donkergroene bladeren en knapperige witte stelen en nerven. De smaak is heel mild, maar iets pittiger dan andere koolsoorten. Paksoi is een allemansvriend en erg lekker om te roerbakken en wokken, stoven of bakken, in stamppot en salades. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Vis in kokossaus met groenten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 1 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 1 tl Kurkuma (verse) Herkomst: Ipoki
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 300 ml Groentebouillon
  • 3 el Olie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd daarbij het groene en witte deel gescheiden. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een ruime hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Bak de paprika en het witte deel van de paksoi mee. Schil de gember en kurkuma en rasp dit boven de pan (let op: kurkuma geeft erg af aan je vingers). Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper.
  3. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en kook 10 minuten op een laag vuur. Voeg het groene deel van de paksoi en de vis toe. Kruid met zout en peper en kook afgedekt 5 minuten totdat de vis gaar is.
  4. Serveer de vis met saus en groenten in diepe borden.
TIP
Lekker met citroen- of limoensap en chilivlokken voor meer pit.
4,5
Gemiddelde van 39 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 44%
co2-reduction-score
CO2 eq -36%
water-reduction-score
Water + 0%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie561 kcal
Koolhydraten12 g
Suiker11 g
Vet45 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit22 g
Vezels6 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten