Zwarte rijstnoodles met Chinese kool en gehakt

Nog geen reviews
620 kcal
250 g groente
Zwarte rijstnoodles met Chinese kool
arrow down

Vandaag een lekker glutenvrij noodle gerecht met onder andere Chinese kool. Deze bladgroente heeft niet een typische koolsmaak. De smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. De kool is geschikt voor roerbakken, bakken, koken en is ook rauw te eten. Onze biologische Chinese kool wordt geleverd door Puur Origine uit Grubbenvorst. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember en doe in een kommetje. Schenk de tamari erbij en pers de knoflook erboven uit. Zet de saus apart.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de Chinese kool en snijd klein. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
  3. Verwarm olie in een wok of ruime bakpan en bak het gehakt samen met de ui en bosui 5 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Schenk dan het sausje erbij en verwarm kort.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles 4 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
  5. Doe de noodles bij het gehakt-koolmengsel en roerbak kort mee. Of serveer de noodles apart. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en garneer met wat bosui.
TIP
Gebruik eens sesamolie in plaats van gewone olie. Het sausje is ook erg lekker met een beetje honing.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Chinese koolHerkomst: Peeters
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 125 g Zwarte rijstnoodlesHerkomst: terrasana
Zelf toevoegen
  • 2 el Tamari (of sojasaus)
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 21%
co2-reduction-score
CO2eq+ 111%
water-reduction-score
Water+ 7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoen9 maandenGlutenvrijGezinLactosevrijEiwitrijkLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie620 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker2 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin