Zuurkoolschotel met gebakken pompoen
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
- 0.5 st Pompoen, butternutHerkomst: Biobrothers
- 250 g ZuurkoolHerkomst: kramer
- 5 el TijmHerkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
- el Chilipeper
- 1 el Honing
- 3 el Olijfolie
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Was de pompoen, schillen hoeft niet. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd de helften in schijfjes.
- Verdeel de schijfjes over een bakplaat, meng 1/3 van de olijfolie erdoor en besprenkel met honing. Bestrooi vervolgens met chilipeper. Bak 20 minuten in de oven.
- Borstel ondertussen de kastanjechampignons schoon. Snijd in vieren. Verhit een koekenpan, met 1/3 van de olijfolie in en bak de champignons voor 5 minuten.
- Was de appel en rasp grof.
- Pel de ui en snipper fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit een braadpan met het laatste deel van de olijfolie in. Fruit de ui 2 minuten met de tijm.
- Voeg de zuurkool, de gebakken champignons, de appel toe en verwarm goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de zuurkool met de gebakken pompoen.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie