wallpaper

Zuurkoolschotel met gebakken pompoen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 0.5 st Pompoen, butternutHerkomst: Biobrothers
  • 250 g ZuurkoolHerkomst: kramer
  • 5 el TijmHerkomst: het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • el Chilipeper
  • 1 el Honing
  • 3 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen, schillen hoeft niet. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd de helften in schijfjes.
  3. Verdeel de schijfjes over een bakplaat, meng 1/3 van de olijfolie erdoor en besprenkel met honing. Bestrooi vervolgens met chilipeper. Bak 20 minuten in de oven.
  4. Borstel ondertussen de kastanjechampignons schoon. Snijd in vieren. Verhit een koekenpan, met 1/3 van de olijfolie in en bak de champignons voor 5 minuten.
  5. Was de appel en rasp grof.
  6. Pel de ui en snipper fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  7. Verhit een braadpan met het laatste deel van de olijfolie in. Fruit de ui 2 minuten met de tijm.
  8. Voeg de zuurkool, de gebakken champignons, de appel toe en verwarm goed. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de zuurkool met de gebakken pompoen.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie