Zuurkoolroerbak met gebakken aardappelblokjes
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 200 g Runderreepjes
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
- 500 g ZuurkoolHerkomst: kramer
- 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 10 g PeterselieHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
- 0.5 el Citroen-kerriepoeder
- 0.5 el Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
- 3 el Olijfolie
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen- Was de rode paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes.
- Laat de zuurkool goed uitlekken.
- Was ondertussen de peterselie, laat uitlekken en hak grof.
- Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de aardappelblokjes met het paprikapoeder en kerriepoeder in 10 minuten en bruin.
- Verhit ondertussen een wok met de helft van de olijfolie en bak de paprikablokjes 4 minuten. Voeg de runderreepjes toe en bak 2 minuten op hoog vuur mee.
- Voeg de zuurkool, de crème fraîche en de bladpeterselie toe aan de gebakken runderreepjes. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie