Zuurkool-zoete aardappel rösti met appel en rookworst
Nog geen reviews
577 kcal
300 g groente
Onze verse zuurkool wordt gemaakt door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf wordt al vijf generaties kool verwerkt van eigen land. Het inmaakproces vindt grotendeels plaats van begin augustus tot eind december. In deze tijd ligt de zuurkool opgeslagen in grote diepe putten, waar de natuurlijke fermentatie plaatsvindt. Zuurkool is rijk aan probiotica, vitamine C en ijzer, die alle drie bijdragen aan een sterkere weerstand. Lekker en gezond!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Zoete aardappels Herkomst: Waog
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Zuurkool Herkomst: Kramer
- 1 st Appel
- 1 st Rookworst Herkomst: st hendrick
- 360 g Witte bonen in tomatensaus Herkomst: Your Organic Nature
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 g Mosterd
- 1 el Olie
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil en rasp de zoete aardappel met een handrasp of gebruik een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Spoel de zuurkool in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Meng de zoete aardappelrasp, ui en zuurkool in een grote kom. Breng op smaak met paprikapoeder en mosterd.
- Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes.
- Schep de witte bonen in tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bonen. Leg de plakjes appel en rookworst erop. Besprenkel met olijfolie en zet de schaal nog circa 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
TIP
Vervang de appel ook eens door ananas. Lekker met fijngesneden peterselie. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente + 138%
Vitaliteit + 20%
CO2 eq + 0%
Water + 59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker21 g
Vet23 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Varken


