Variatie, Eiwitrijk, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Glutenvrij, 9 maanden, Seizoen
KorianderSelderijMosterdRundSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
300 g ZuurkoolHerkomst: kramer
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st AppelHerkomst: Biofruit
180 g Gegaard kalfsstoofvlees
Zelf toevoegen
snufje Peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente200 g
Vitaliteit74 Punten
CO2eq2.982 g
Water37 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Doe de zuurkool (met het vocht) de laatste 5 minuten bij de aardappels en kook mee. Giet vervolgens het water af en vang wat kookvocht op.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 10 minuten op een laag vuur.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd heel klein (of rasp de appel).
Verwarm het kalfs stoofvlees in de verpakking in een pan met water. Houd het water net tegen de kook aan. Het vlees is al gaar en hoeft alleen maar opgewarmd te worden (circa 10 minuten).
Stamp de aardappels met de zuurkool en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de appel en gebakken ui erdoor. Proef en breng op smaak met peper. Serveer de zuurkool stamppot met het kalfs stoofvlees. Lekker met de jus van het vlees!
TIPJe kunt de appel ook in partjes snijden en bakken in een bakpan. Je kunt de jus desgewenst binden met een maizena papje.
II
Het gerecht van vandaag staat in een half uurtje op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak. Ons biologische kalfsvlees wordt geleverd door Farmfields uit Wekerom.