Zachte zuurkool met shoarma aardappelpuree en appel
3,9
661 kcal
300 g groente
Zuurkool, een verrassende groente met veel goede eigenschappen. Zuurkool is gesneden witte kool welke door een natuurlijk fermentatieproces lang houdbaar, licht verteerbaar en heerlijk fris zuur van smaak is. De zuurkool maken we iets milder door de toevoeging van een appel. Heerlijk samen met de shoarmareepjes en puree.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 1 st Appel Herkomst: Santana
- 250 g Zuurkool (met kruiden) Herkomst: Kramer
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Varkensshoarma Herkomst: Future Food Group
- 75 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 tl Nootmuskaat
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de appel en rasp grof. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Snijd de tomaat in blokjes.
- Verwarm de zuurkool in een pan met water totdat het net onder staat. Laat 3 minuten zachtjes koken. Voeg de appel toe en kook nog 1 minuut mee. Giet het vocht af. Houd je van zure zuurkool? Sla dan deze stap over!
- Verhit olie in een bakpan en bak de varkensshoarma samen met de paprika en tomaat 3-5 minuten op een hoog vuur. Meng de zure room met een klein beetje water en voeg toe aan de pan. Proef en reng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Stamp een puree van de aardappels met wat kookvocht. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en het shoarmamengsel.
TIP
Je kunt ook een zuurkool stamppot maken in plaats van aardappels en zuurkool apart te serveren.3,9
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 138%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -22%
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Gezin, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie661 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker20 g
Vet26 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Lactose
Varken


