Zuid-Afrikaanse bobotie

Zuid-Afrikaanse bobotie met sperziebonen

| 765 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Glutenvrij
Rund
Lactose
Melk
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AppelHerkomst: mantel
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 400 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Rundergehakt
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Kerriepoeder
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.586 g
water-reduction-scoreWater157,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels en sperziebonen. Was of schil de aardappels, snijd in partjes of blokjes en kook 15 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten met de aardappels mee en giet daarna het water af.
  4. Pel intussen de ui en knoflook en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kerriepoeder en het gehakt toe en bak rul.
  5. Doe de voorgekookte aardappels en sperziebonen erbij en bak nog 2 minuten. Was de appel, verwijder het klokhuis, snijd klein en schep door het gehaktmengsel. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPHet is ook erg lekker om wat oud brood te malen (of klein te snijden) en dit met de ingrediënten te husselen voordat het de oven in gaat. Ook erg lekker met rozijnen of een lepel chutney.

II

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt, sperziebonen, appel en specerijen. Onze uien en knoflook komen van de biologische boerderij van Sjaak Twisk in de Flevopolder. Door klimatologische ontwikkelingen lijkt het klimaat bij ons steeds beter geschikt voor de teelt van droge knoflook. Naast het akkerbouwbedrijf heeft Sjaak ook een biologisch fruitbedrijf en een melk- en vleesveehouderij.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie765 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker16 g
Vet35 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit30 g
Vezels15 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Lactose
Melk
Peulvruchten