Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lekker snel
TarwePeulvruchtenGlutenLactoseMelkMosterd
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 st AppelHerkomst: Biofruit
1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
1 st Little gemHerkomst: G's
300 g Linzen Herkomst: Machandel
40 ml Mosterd-dille dressingHerkomst: Van Ton
1 st DesembroodjeHerkomst: Handgemaaktbrood
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
0.5 bosje RadijsjesHerkomst: Biolatina
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.310 g
Water301,7 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in dunne plakjes of kleine stukken (bewaar wat venkelgroen). Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel lichtbruin in circa 10 minuten op een middelhoog vuur.
Was de little gem, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Pel de rode ui en snijd in dunne ringetjes. Was de radijsjes, verwijder de stelen en snijd in flinterdunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook in dunne plakjes.
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en meng met de gebakken venkel, little gem, ui, radijsjes en appel. Druppel de mosterd-dille dressing erover en hussel alles door elkaar.
Snijd het brood in plakjes of croutons. Verwarm olie in een bakpan en bak het brood krokant en breng op smaak met zout en peper.
Leg de salade op een mooie schaal en verdeel de cottage cheese erover. Garneer met wat venkelgroen en serveer de knapperige toast erbij.
TIPJe kunt de toast ook roosteren in een broodrooster. Wist je dat je het blad van biologische radijsjes prima kunt eten?
II
Deze kleurrijke salade is erg smaakvol en ook nog eens rijk aan vezels vanwege de biologische linzen. Voedingsvezels zijn belangrijk voor je spijsvertering. Als je veel vezels eet, heb je sneller een verzadigd gevoel en zul je minder behoefte hebben aan tussendoortjes. Maar bovenal zijn onze linzen superlekker!