Zomerse salade met macadamianootjes gekaramelliseerde witlof, mozzarella en crostini's

736 kcal
265 g groente

Een salade met grandioze ingrediënten, die jouw zomerse dag helemaal goed gaan maken. Neem hem mee om te shinen op een BBQ of om in je eentje te genieten van alles wat onze natuur ons te bieden heeft.

Zomerse salade met macadamianootjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
  • 200 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 200 g Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
  • 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 0.5 st Rode eikenbladsla Herkomst: Heerlijke oogst
  • 50 g Macadamianoten Herkomst: Notenshop
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Snijd het stokbroodje in plakken en verdeel olijfolie, uitgeperste knoflook en zout erover. Leg op de bakplaat en bak de crostini's in ongeveer 6 minuten krokant.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe de zoete aardappel in een kom en meng met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Spreid uit over de baklaat bij het stokbroodje en bak ongeveer 10-15 minuten in de oven.
  3. Snijd de kontjes van de witlof en maak de blaadjes los. Verwarm olie in een bakpan en bak de witlof 2-3 minuten op hoog vuur, voeg een klontje boter toe en knijp de helft van het sinaasappel- en limoensap erboven uit. Laat zachtjes bakken totdat de rest van het gerecht klaar is.
  4. Was de sla, scheur in kleinere stukjes en laat goed uitlekken. Hak de macadamianootjes grof en verdeel de mozzarella in stukken.
  5. Meng de geroosterde zoete aardappel met de witlof. Verdeel de sla over de borden en schep de zoete aardappel en witlof erop. Verdeel de mozzarella en macadamia noten erover en besprenkel met de overgebleven sinaasappel- en limoensap en olijfolie extra vierge. Serveer de knapperige crostini's erbij.
TIP
Maak de ingrediënten van tevoren klaar, maar houd de sla apart. Dan kan je dit ook heerlijk als lunch of picknick eten!
3,7
Gemiddelde van 9 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 110%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLekker snelVariatieVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie736 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker15 g
Vet40 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Lactose
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten