Frisse risotto met courgette

Frisse risotto met courgette feta en munt

| 721 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Seizoen, Variatie, Eiwitrijk, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden, Gezin
Melk
Lactose
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g FetaHerkomst: Minos
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 15 g Boter
  • 500 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.353 g
water-reduction-scoreWater92,1 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie of boter in een braadpan met een dikke bodem en bak de courgette, prei, ui en knoflook gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten met de groenten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  4. Snijd de munt klein en roer samen met de boter door de risotto.
  5. Hak de walnoten grof, verbrokkel de fetakaas en verdeel over de risotto.
TIPDe risotto is ook heel lekker met wat geraspte kaas.

II

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risotto is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arborio, Roma, Baldo en Carnaroli. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie721 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker20 g
Vet35 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit26 g
Vezels7 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Lactose
Noten