Zomerse eenpanstoof met boterbonen courgette en citroenverveine
3,9
659 kcal
290 g groente
Zomers stoven, ja dat kan! Met lichte smaken van het seizoen, met de frisse en heerlijk geurende citroenverveine en romige boterbonen. Deze zomerse eenpanstoof zet je in een handomdraai op tafel!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Courgette Herkomst: Peeters
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
- 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 0.5 st Citroen verveine Herkomst: Herbio
- 100 g Zilveruitjes Herkomst: Machandal
- 250 ml Groentebouillon
- 2 el (Vegan) boter
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Komijn
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de krieltjes goed en halveer grote exemplaren (of snijd in vieren). Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Was de courgette en snijd in halve manen. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
- Verwarm de (vegan) boter en olijfolie in een brede pan. Bak hierin eerst de knoflookplakjes licht krokant, voeg dan de krieltjes toe. Bak 4-5 minuten op een hoog vuur. Schep de courgette en prei erbij en bak nogmaals 4-5 minuten. Voeg de komijn en mosterd toe en schep om. Schenk de groentebouillon erbij en laat afgedekt 10-12 minuten zachtjes pruttelen terwijl je soms roert.
- Spoel intussen de boterbonen in een zeef onder de kraan. Was de spinazie en scheur of snijd grote bladeren klein. Snijd de citroenverveine in reepjes. Doe de spinazie, zilveruitjes, boterbonen en de helft van de citroenverveine op het laatst in de pan en stoof nog circa 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper en de overgebleven verveine.
TIP
Rooster een deel van de boterbonen met specerijen zoals komijn, koriander en paprikapoeder in de oven voor een lekker knapperige bite erbij. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 130%
Vitaliteit + 45%
CO2 eq -88%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, 9 maanden, Vegetarisch, Lekker snel, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie659 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker13 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit21 g
Vezels22 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten


