Eiwitrijk, Lekker snel, Afvallen, Variatie, Seizoen
TarweGlutenMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
100 g BurrataHerkomst: Fattori degli alburni
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover Fresh
2 st Perzik
2 st Pitabroodjes volkorenHerkomst: Florentin
1 st Little gemHerkomst: G's
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
3 el Olijfolie extra vierge
2 el Azijn
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit92 Punten
CO2eq631 g
Water41,2 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pitabroodjes in pizza-punten en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met water of olie, breng op smaak met peper en zout en rooster voor 8-10 minuten in de oven.
Was de perzik, verwijder de pit en snijd in kwarten. Besmeer de snijkant van de perziken met olijfolie. Verwarm een grillpan met olie en gril de perzik kort op een hoog vuur tot er grillstrepen ontstaan en de perzik licht gekaramelliseerd is. Leg de perzik apart.
Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was de courgette en snijd in dunne plakken. Verhit in dezelfde grillpan wat olijfolie en gril de courgette tot ook hier grillstrepen op ontstaan.
Verdeel de sla, met de courgette en perzik over de borden. Maak een dressing van de tuinkers, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper en schenk over de salade.
Leg de burrata op de salade en serveer met de knapperige pita-puntjes!
TIPJe kunt de little gem sla ook kort aanbakken in de grillpan, ziet er mooi uit en smaakt lekker!
II
De perfecte zomersalade met heerlijke frisse burrata, smaakvolle little gem, zoete perzik en kruidige tuinkers. Deze salade doet het goed bij een BBQ, de picknick of gewoon lekker op de eettafel. Leuk om de salade te serveren in een mooie grote schaal en iedereen zelf te laten opscheppen.