Gezin, Seizoen, Specials, Variatie, 9 maanden, Vegetarisch, Lekker snel
EiMosterdPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
40 ml Mosterd-dille dressingHerkomst: Van Ton
250 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
3 st Ei
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
1 st Little gemHerkomst: G's
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq983 g
Water83,8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen en afkoelen. Snijd eventueel nog wat kleiner.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de puntjes en halveer ze. Kook of stoom de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Giet het water af en laat afkoelen.
Kook de eieren 8 minuten, laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes of doormidden.
Pel de ui en snijd in dunne ringen. Verwijder het blad van de radijsjes, was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur in grove stukken.
Hussel alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met olijfolie, mosterd-dille dressing, zout en peper. Verdeel alles op een mooie schaal en leg de eieren erboven op.
TIPWist je dat je het blad van biologische radijsjes ook prima kunt opeten? Lekker pittig door de salade. Ook heel erg lekker met een handjevol noten.
II
De radijs is een pittig rood knolletje, met prachtig wit vruchtvlees. Vanwege dit uiterlijk wordt radijs vaak gebruikt als decoratie. Radijsjes hebben een positief effect op de gezondheid. De Romeinen aten deze groente al om de werking van de lever en galblaas te stimuleren, wat weer goed is voor een gezonde darmflora. Radijsjes bevatten weinig calorieën, maar ze zijn wel rijk aan vitamine C en ijzer. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer verbetert?