0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
250 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
300 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
400 g Kikkererwten
500 g Zoete aardappelsHerkomst: Solid
2 el TijmHerkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
200 ml Water
2 el Paprikapoeder
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit72 Punten
CO2eq766 g
Water45,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng het water aan de kook. Was of schil de zoete aardappels en raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd doormidden.
Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de zoete aardappels en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het kokende water toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Doe de sperziebonen erbij en strooi de tijm erover. Laat zo'n 15-20 minuten afgedekt stoven.
Spoel intussen de kikkererwten af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg de raapsteeltjes op het laatst toe aan de pan bij de raapjes en zoete aardappels. Verwarm kort mee totdat de raapsteeltjes beginnen te slinken.
Serveer de groentestoof in diepe borden en garneer met de geroosterde kikkererwten.
TIPJe kunt de zoete aardappels ook apart koken en naast de groentestoof serveren.
II
Vandaag een lekker stoofpotje veel groente, waaronder raapstelen en meiraapjes. Meirapen zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De meiraapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.