Zomerburger met snijbonen en aardappels
Nog geen reviews
580 kcal
0 g groente

Ieder seizoen ontwikkelen ze bij La Vie est Belle een nieuwe burger, die past bij het seizoen; in dit geval een ongepaneerde burger met paprika, kokosmelk en koriander. Dat is verantwoord genieten! De plantaardige burger combineert uitstekend met aardappels en snijbonen. Wist je dat de naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden? Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels, snijd in stukken en kook in 5-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd de snijbonen klein. Breng water aan de kook voor de snijbonen en kook ze 6-10 minuten. Giet vervolgens het water af.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de aardappels al omscheppend goudbruin. Schep de laatst minuut de snijbonen erdoor en bak mee. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Verhit intussen olie in een andere pan en bak de zomerburgers circa 5 minuten.
- Serveer de zomerburgers met de snijbonen en gebakken aardappeltjes.
TIP
De snijbonen zijn ook erg lekker met een beetje nootmuskaat.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
- 400 g SnijbonenHerkomst: Oppedonk
- 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 st ZomerburgerHerkomst: La vie est belle
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -101%
Groente -100%
Vitaliteit+ 26%
CO2eq -62%
Water+ 663%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lekker snel, Variatie, Afvallen, 9 maanden, Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie580 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker8 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit12 g
Vezels18 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Mais
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Koriander
Peulvruchten