Zoete aardappelpuree met varkensfilet en snijbonen

589 kcal
0 g groente

Sperziebonen, peultjes en snijbonen zijn groene peulvruchten, maar worden meestal gezien als groente. Ze bevatten namelijk in tegenstelling tot andere peulvruchten vitamine C en worden ook als groente gebruikt. Snijbonen zijn het lekkerste als ze fijn worden gesneden, want dan komen de aroma's het beste tot hun recht.

Zoete aardappelpuree

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete aardappel Herkomst: Solid
  • 250 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Varkensfilet, gemarineerd Herkomst: ekomenu maatwerk
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was de gewone aardappels en schil de zoete aardappels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een pureestamper.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd de snijbonen klein. Kook 6-10 minuten. Giet vervolgens het water af.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes samen met de ui op een middelhoog vuur bruin en gaar (circa 4 minuten).
  4. Serveer de varkensfiletlapjes met de zoete aardappelpuree en snijbonen ernaast.
TIP
Breng verder op smaak met een snufje nootmuskaat, dille of tijm.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq + 36%
water-reduction-score
Water + 32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenGezinLekker snelVariatieGlutenvrij9 maandenLactosevrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie589 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker13 g
Vet20 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten