Zoete aardappelpuree met varkensfilet en snijbonen
Nog geen reviews
589 kcal
0 g groente

Sperziebonen, peultjes en snijbonen zijn groene peulvruchten, maar worden meestal gezien als groente. Ze bevatten namelijk in tegenstelling tot andere peulvruchten vitamine C en worden ook als groente gebruikt. Snijbonen zijn het lekkerste als ze fijn worden gesneden, want dan komen de aroma's het beste tot hun recht.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was de gewone aardappels en schil de zoete aardappels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een pureestamper.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd de snijbonen klein. Kook 6-10 minuten. Giet vervolgens het water af.
- Pel de ui en snijd in ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes samen met de ui op een middelhoog vuur bruin en gaar (circa 4 minuten).
- Serveer de varkensfiletlapjes met de zoete aardappelpuree en snijbonen ernaast.
TIP
Breng verder op smaak met een snufje nootmuskaat, dille of tijm.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 250 g SnijbonenHerkomst: Oppedonk
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g Varkensfilet, gemarineerdHerkomst: ekomenu maatwerk
- 2 el Bakolie
- snufje Peper
Meet hoe goed je eet
True price -1%
Groente -100%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq+ 36%
Water+ 32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Gezin, Lekker snel, Variatie, Glutenvrij, 9 maanden, Lactosevrij, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie589 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker13 g
Vet20 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Varken