Zoete aardappelcurry met couscous en koriander-soja yoghurtsaus

Nog geen reviews
708 kcal
350 g groente
Zoete aardappelcurry met couscous
arrow down

Biologische tuinderij de Waog teelt al decennia op de huidige stek in het Limburgse Land bij het plaatsje Neer. Teler Joep van de Bool liep al langer met het idee om zoete aardappels te telen op Nederlandse bodem. Zoete aardappels zijn misschien nog wel veelzijdiger dan gewone aardappels. Door de zoete, zachte smaak is deze aardappel erg lekker in hartige en zoete gerechten. Van ovenschotels en curry's tot brownies; de zoete aardappel geeft het smaak!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de paprika, halveer, verwijder de zaadlijst en snijd klein. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en paprika 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en currypasta toe en bak even mee. Schenk het water erbij en laat 15-20 minuten afgedekt pruttelen. Voeg meer water toe als de curry te droog wordt.
  3. Breng water (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel de knoflook. Was de koriander en snijd klein. Roer de soja yoghurt los met olijfolie, citroensap en koriander. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de couscous en de zoet aardappelcurry over de borden. Lepel er een flinke schep koriandersaus op en garneer met de cashewnoten.
TIP
Ook erg lekker met andere groenten of kokosmelk.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 350 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 2 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 2 st Knoflookteen
  • 125 ml Soja yoghurtHerkomst: Provamel
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 300 ml Water
  • 2 el Citroensap
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -39%
water-reduction-score
Water+ 46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijSeizoenVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker21 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Gluten
Tarwe
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij