Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Afvallen, Glutenvrij, Gezin, Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen
PeulvruchtenPinda'sKoriander
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st PreiHerkomst: Peeters
2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
400 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
2 st TomaatHerkomst: Solid
70 g Tomatenpuree
500 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
1 st UiHerkomst: TVA Organics
25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
300 ml Bouillon
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq799 g
Water138,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 2-3 cm.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en zoete aardappel 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree mee en breng op smaak met ras el hanout. Schenk de bouillon erbij en stoof afgedekt 20 minuten tot de zoete aardappel zacht is.
Was intussen de tomaat en snijd klein. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Voeg halverwege toe aan de pan.
Hak de pinda's klein, voeg toe aan de pan en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Of strooi de pinda's vlak voor het serveren over de stoofpot.
TIPHou je van pit? Dan is het lekker om de pinda's te bakken met een beetje sambal.
II
Zoete aardappel is het meest gegeten gewas ter wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de gewone aardappel, het is namelijk een knolgewas. Vergeleken met gewone aardappels, bevat zoete aardappel meer vezels en een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel.