Zelfgemaakte groenteburgers met gebakken aardappels en broccoli

3,2
Gemiddelde van 6 reviews
668 kcal
310 g groente
Zelfgemaakte groenteburgers
arrow down

Vandaag gaan we zelf groenteburgers maken. De bereiding kost wat meer tijd dan normaal, maar het is echt erg leuk en lekker. Heb je kids? Dan vinden die het vast leuk om te helpen met het maken van de burgertjes.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui, knoflook en wortel circa 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de linzen toe, verwarm mee en pureer met een staafmixer.
  3. Maal het brood (circa 25 gram pp) heel fijn. Kluts het ei en schep dit samen met 3/4 van de broodkruimels door het mengsel. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en meng met het 'deeg'. Kruid met zout en peper. Vorm met je handen balletjes van het plakkerige deeg en druk de balletjes een beetje plat zodat je burgertjes krijgt. Wentel door het overgebleven broodkruim en leg op de bakplaat. Bak de groenteburgers nog 15 minuten in de voorverwarmde oven (draai ze halverwege even om).
  4. Verhit een pan met water en een snuf zout. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukken en kook of stoom de broccoli beetgaar in circa 10 minuten.
  5. Giet het water van de aardappels af, laat even uitdampen en snijd in stukken of plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels goudbruin in 10 minuten. Kruid met een snuf zout. Serveer de gebakken aardappels met de broccoli en groenteburgers.
TIP
Je kunt de groenteburgertjes ook bakken in een bakpan in plaats van in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 1 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Baguette desemHerkomst: Handgemaakt brood
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -71%
water-reduction-score
Water+ 76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieVegetarischSeizoen9 maandenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie668 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker13 g
Vet20 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit24 g
Vezels20 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Ei
Tarwe
Gluten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin