Zelfgemaakte groenteburgertjes met gebakken aardappels en broccoli

662 kcal
340 g groente

Vandaag gaan we zelf groenteburgers maken. De bereiding kost wat meer tijd dan normaal, maar het is echt erg leuk en lekker. Heb je kids? Dan vinden die het vast leuk om te helpen met het maken van de burgertjes.

Zelfgemaakte groenteburgertjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 1 st Woudbol Herkomst: Van Der Westen
  • 1 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukken en kook de broccoli halverwege mee met de aardappels voor 10 minuten.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui, knoflook en wortel circa 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de linzen toe, verwarm mee en pureer met een staafmixer.
  3. Maal het brood (circa 25 gram pp) heel fijn. Kluts het ei en schep dit samen met 3/4 van de broodkruimels door het mengsel. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en meng met het 'deeg'. Kruid met za'atar, zout en peper. Vorm met je handen balletjes van het plakkerige deeg en druk de balletjes een beetje plat zodat je burgertjes krijgt. Wentel door het overgebleven broodkruim. Verhit olie in een bakpan en bak de burgertjes 8-10 minuten.
  4. Giet intussen het water van de aardappels en broccoli af, laat even uitdampen en snijd in stukken of plakjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak de aardappels goudbruin in 10 minuten. Kruid met een snuf zout. Serveer de gebakken aardappels met de broccoli en groenteburgers.
TIP
Je kunt de groenteburgertjes ook bakken in een bakpan in plaats van in de oven.
4,0
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 170%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -65%
water-reduction-score
Water + 89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarischLactosevrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie662 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker12 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit24 g
Vezels22 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Sesamzaad
Tarwe
Gluten
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten