Homemade fish & chips met courgette carpaccio
4,1
747 kcal
280 g groente
Fish & chips is een typische Engels afhaal maaltijd die bestaat uit gefrituurde vis en patat. Bij voorkeur geserveerd in een krant. Vandaag maken we de fish & chips zelf en serveren we het met voldoende groenten. Door ook zoete aardappel te gebruiken in plaats van alleen gewone aardappel is je frietje gelijk een stuk gezonder. En zeker zo lekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 40 g Corn chips Herkomst: Amaizin
- 200 g Stukjes witvis Herkomst: Fish and more
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 2 el Bloem
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was de aardappels (de zoete en gewone), snijd in frieten of partjes en besprenkel met olie. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper, spreid uit over de bakplaat en rooster in circa 30 minuten gaar en bruin.
- Meng het meel, zout en peper in een kom met een scheutje water en olie tot een stevig papje. Hak of maal de corn chips heel fijn en leg op een plat bord.
- Haal de stukken vis door het bloempapje en wentel daarna door de gemalen corn chips. Zodra alles is bedekt met een krokant laagje, leg je ze op de bakplaat bij de frieten. Bak in circa 10 minuten krokant gaar.
- Was de courgette en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak (of grill) de courgette lichtbruin.
- Verdeel de courgette plakjes op de borden en leg de krokante vis erop. Heerlijk met de frietjes ernaast en een kneepje limoensap.
TIP
Ook lekker met een ravigottesaus: een vinaigrette met kappertjes, verse kruiden en een gesnipperd uitje.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 122%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -64%
Water -91%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, 9 maanden, Seizoen, Eiwitrijk, Lactosevrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie747 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker4 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels9 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Mais
Vis


