Zalmfilet met wortelpuree en dilleboter en krokante spruitjes
4,1
663 kcal
300 g groente
De zalmfilet in combinatie met zachte wortelpuree en krokante spruitjes is echt superlekker! Door de spruitjes niet te koken maar te wokken worden ze heerlijk knapperig.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels (kruimig) Herkomst: De Eerste
- 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 200 g Zalmfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 300 ml Bouillon
- 2 el Olie
- 1 tl Paprikapoeder
- 15 g Roomboter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de aardappels, snijd klein en kook met een snufje zout in 20 minuten gaar. Bereid de bouillon in een andere pan. Was of schil de wortel, snijd in kleine stukken en kook afgedekt in circa 20 minuten zacht in de bouillon.
- Maak intussen de spruitjes schoon en snijd in plakjes of doormidden. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de spruitjes op een hoog vuur bruin en knapperig. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Verhit olie in een kleine bakpan en bak de zalmfilet op een hoog vuur aan. Temper het vuur, voeg een klontje boter toe en laat afgedekt garen. Het is lekker als de zalm heel lichtroze is van binnen, dus niet al te gaar. Breng op smaak met fijngehakte dille, zout en peper.
- Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met het kookvocht van de wortels (en/of melk en boter) tot een gladde puree. Pureer of mix de wortels tot een zachte puree. Meng de aardappelpuree en de wortelpuree en serveer met de knapperige spruitjes en de zalmfilet. Werk af met wat dille.
TIP
Het is ook erg lekker om de spruitjes met sojasaus of ketjap te wokken.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 138%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -70%
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Eiwitrijk, Afvallen, Glutenvrij, Seizoen, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie663 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Vis


