Zalmfilet met risotto zachte venkel en spinazie
4,0
711 kcal
240 g groente

Een bekende maar overheerlijke combi. Zalm, venkel, spinazie op een heerlijke risotto. Duidelijk, lekker en heerlijk voedzaam. Niet over twijfelen, gewoon lekker blijven roeren!
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Snijd het venkelgroen van de venkel (houd apart) en snijd de rest in kleine stukjes.
- Verwarm olie en boter in een brede braadpan en bak de ui, venkel en risotto 2 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Dep de zalm droog. Verwarm in een andere pan een scheutje olie en bak de zalm in ongeveer 6-8 minuten krokant en zachtroze aan de binnenkant.
- Was de spinazie, laat goed uitlekken en voeg op het laatste moment toe aan de risotto. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap. Serveer de risotto met daarop de zalm, afgewerkt met een plukje venkelgroen.
TIP
Je kunt ook een beetje spinazie pesto maken, meng dan de spinazie met een beetje olijfolie, knoflook, citroensap en (als je dat wilt) geraspte kaas. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st VenkelHerkomst: Lukassen
- 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 200 g ZalmfiletHerkomst: Fish and more
- 250 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 500 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie en boter
- 1 el Citroensap
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -3%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 32%
CO2eq -39%
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij, 9 maanden, Gezin, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie711 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis