Zalmfilet met dilleboter, wortelpuree en venkel ! Weinig koolhydraten
4,7
558 kcal
420 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Dit is een gerecht met slechts vijf ingrediënten. Maar de zalmfilet in combinatie met zachte wortelpuree en knapperige venkel is echt superlekker! Afgetopt met verse dille en een fris citroenschijfje. Simpel maar optimaal genieten!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 200 g Zalmfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 300 ml Bouillon
- 2 el Olie
- 1 tl Komijnpoeder
- 2 el Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon en breng zachtjes aan de kook. Was of schil de wortel, snijd in kleine stukken en kook afgedekt in circa 20 minuten zacht in de bouillon.
- Was intussen de venkel en snijd in reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de venkel 8 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
- Verhit olie in een kleine bakpan en bak de zalmfilet op een hoog vuur aan. Temper het vuur, voeg een klontje boter toe en laat afgedekt garen. Het is lekker als de zalm nog lichtroze is van binnen, dus niet al te gaar. Breng op smaak met fijngehakte dille, een kneepje citroensap, zout en peper.
- Giet de bouillon van de wortels af en pureer of mix tot een zachte puree. Serveer de wortelpuree met de venkel en de zalmfilet. Werk af met wat dille en een schijfje citroen.
TIP
Het is ook erg lekker om wat citroenschil over het gerecht te raspen.4,7
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 233%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -77%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie558 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit24 g
Vezels13 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Vis


