Zalmfilet met aardappelwedges en geglaceerde wortel met rucola, dille en limoen

4,3
Gemiddelde van 9 reviews
700 kcal
250 g groente
Zalmfilet met aardappelwedges

Heb je wel eens geglaceerde wortels gegeten? Dan moet je dat echt eens proberen. Het is een kleine wijziging in het maken van de wortels, maar deze geven ze zoveel extra smaak. Lekker door de boter, honing en sesam, afgemaakt met dille en rucola. Bijzonder lekker!

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Boen de aardappels schoon onder de kraan, dep droog en snijd in 'wedges' (partjes). Doe ze in een kom en voeg paprikapoeder, zout, peper en bloem toe. Druppel de olijfolie erover en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de aardappels ruim over de bakplaat en bak in circa 30 - 35 minuten goudbruin. Keer eventueel halverwege om.
  3. Pel intussen de sjalot en snijd in partjes. Was of schil de wortels en en snijd in de lengte doormidden of in vieren en daarna in stukken. Verwarm boter in een bakpan en bak de sjalotten en wortels op een hoog vuur zodat ze lichtbruin kleuren. Voeg de honing toe, en bak kort mee. Temper dan het vuur, schenk een beetje water (of bouillon) erbij en laat afgedekt 15 minuten garen.
  4. Verwarm olie in een bakpan en bak de zalmfilet eerst op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en laat afgedekt nog een paar minuten garen. Hak de verse dille en rucola klein. Meng de kruiden en sesamzaad door de wortels. Serveer de zalm samen met de aardappelwedges, limoen en de groenten.
TIP
Heb je kappertjes in huis? Maak dan een botersaus met gesmolten boter, dille en kappertjes en een klein beetje citroen of limoensap!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 st Zilte aardappelenHerkomst: Waddengebied
  • 2 st SjalotHerkomst: Lukassen
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 200 g ZalmfiletHerkomst: Fish and more
  • 50 g RucolaHerkomst: Beleaf
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie en/of boter
  • 1 el Bloem
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij9 maandenSpecialsGezinEiwitrijkVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie700 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit29 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten