KERST - Zalmcocktail met zeewiercrunch granaatappel en salade van dille en shiso
Nog geen reviews
162 kcal
50 g groente
Dit voorgerecht is een bizar lekker hapje met veel verschillende smaken. Warmgerookte zalm, krokant zeewier, granaatappel, dille, shiso en erbij shiso. Mega lekker en heel makkelijk van te voren klaar te maken. LET OP: dit is een voorgerecht voor de feestdagen, niet een complete avondmaaltijd.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 100 g Warm gerookte zalmsnippers Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Granaatappel Herkomst: Solid
- 2 g Zeewier crisp chili Herkomst: Clearspring
- 0.5 st Rode shiso Herkomst: Herbio
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 2 el Mayonaise
- snufje Zout en peper
Bereiding (10 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de granaatappel door de midden. Klop met een dikke lepel de pitjes eruit of duw de schil binnenste buiten. Haal de pitjes tussen het vruchtvlees vandaan en bewaar in een apart bakje met eventueel opgevangen vocht.
- Snijd de schil van citroen met een dunschiller eraf (met het liefst zo min mogelijk wit erbij). Snijd de rest van de citroen in plakjes. Bak de plakjes aan beide kanten op middelhoog vuur in een grillpan 2-3 minuten.
- Meng de zalm met de mayonaise en knijp de citroenplakjes naar smaak uit over de cocktail. Maak op smaak met peper en zout.
- Pluk de shiso en de dille en verdeel deze op de borden of mooie glazen. Schep hierop de zalmcocktail en de granaatappel. Maak af met schotsen van zeewier en een paar fijngesneden citroenschillen.
TIP
Hak ook een klein deel van de dille door de zalmcocktail en gebruik een klein beetje granaatappelsap om de cocktail iets smeuïger te maken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -60%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie162 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker3 g
Vet8 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit15 g
Vezels3 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Vis


