Zachtfrisse koolraap met salieboter parelcouscous, champignons en walnoten
3,3
643 kcal
350 g groente
![Zachtfrisse koolraap met salieboter](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/avjj4L-R25-Zachtfrisse-koolraap-met-salieboter-LOGO.jpg)
Koolraap eten wij niet zo vaak meer, maar met dit recept krijgt deze aardse knol een bijzondere upgrade. Lekker met pittige bite, salieboter, walnoten en parelcouscous. Makkelijk op tafel en bijzonder lekker.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de koolraap en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de koolraap 6-7 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheut water toe, knijp de citroen uit en laat afgedekt zachtjes stoven tot de koolraap beetgaar is. Haal de boter alvast uit de koelkast.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
- Snijd de rode peper in stukjes. Hak de salie grof. Meng de helft van de salie door de boter en zet apart.
- Pel en snipper de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Haal de deksel van de koolraap, zet het vuur hoog en voeg de kastanjechampignons en knoflook toe. Bak nog 2-3 minuten op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
- Meng de parelcouscous met de koolraap en champignons (en het kookvocht), de rode peper en de overgebleven de salie. Schep als laatste de salieboter erdoor. Hak de walnoten en strooi over het gerecht.
TIP
Rooster de koolraap eens in de oven, dan krijg je ook een heerlijk resultaat. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
- 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 1 el Olie
- 2 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -73%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, 9 maanden, Vegetarisch, Lekker snel, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie643 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker7 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels6 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
740 kcal
270 g groente
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Lekker snel
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin