Zachte polenta met gorgonzola krokante salie en frisse groenten
4,7
616 kcal
270 g groente
Vandaag gaan we een overheerlijke Italiaans klassieker klaarmaken: Polenta met gorgonzola. Polenta is een dikke brij van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Je kunt het op veel verschillende manieren bereiden. Warm en koud en voor zowel zoete als hartige gerechten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 150 g Maisgries (polenta) Herkomst: Joannusmolen
- 100 g Gorgonzola Herkomst: Cheesepack (let op : bevat dierlijk stremsel)
- 2 el Olijfolie
- 600 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Haal de salieblaadjes van de steeltjes. Verhit olie in een (ruime) bakpan en bak de salie blaadjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
- Pel intussen de sjalotten en snijd in partjes. Was de venkel en snijd in dunne plakjes. Was de spinazie grondig onder de kraan en laat uitlekken. Gebruik de bakpan van de salie en roerbak hierin de venkel en sjalotten op een hoog vuur gedurende 4-5 minuten. Temper het vuur, voeg de spinazie toe en laat afgedekt garen.
- Bereid de bouillon. Voeg de polenta al roerend toe aan de warme bouillon en laat zachtjes pruttelen totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat of bouillon of water toe). Verbrokkel de gorgonzola en roer de helft door de polenta.
- Serveer de polenta op een mooie schaal. Verdeel groenten en de overgebleven gorgonzola en salie erop.
TIP
Heb je polenta over? Dan is het een leuk idee om deze af te laten koelen en in een pan op te bakken met Italiaanse kruiden. Je krijgt zo een overheerlijke snack.4,7
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 114%
Vitaliteit + 46%
CO2 eq -71%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Seizoen, Gezin, Variatie, Glutenvrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie616 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker5 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit21 g
Vezels10 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Mais
Melk
Lactose


