Zachte polenta met broccoli en gehaktballetjes

3,8
Gemiddelde van 21 reviews
779 kcal
290 g groente
Zachte polenta met broccoli

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht. Het is een dikke, warme pap gemaakt van maïsgriesmeel. Wat aardappels zijn voor ons, is polenta voor de Italianen. Ze maken er van alles van! Van koekjes tot gebakjes en van hartige taarten tot snacks. Ons graan is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en gegarandeerd glutenvrij verwerkt.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd ook de stronk klein en kook of stoom de broccoli beetgaar in 8-10 minuten (of langer als je de broccoli zachter wenst). Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Breng het gehakt op smaak met de zout en peper (of gehaktkruiden). Kneed goed door elkaar en rol gehaktballetjes ervan. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de ui al omscheppend gaar in 8-10 minuten. Voeg een scheutje water en boter toe en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  3. Bereid intussen de bouillon en kook de polenta al roerend in de bouillon in circa 7 minuten tot een zachte pap (voeg eventueel extra bouillon toe als je de pap te stevig vindt). Pel de knoflook en pers erboven uit. Zet het vuur uit en roer de olijfolie al roerend erdoor.
  4. Was de rucola, hak grof en meng met de broccoli. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de polenta met de groenten en gehaktballetjes. Of stort de polenta op een houten plank, zoals de Italianen dat doen, met daarop de groenten en gehaktballetjes.
TIP
Heb je wat polenta over? Dan is het erg lekker dit met (verse) tuinkruiden krokant te bakken in de oven of in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Lukassen
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g PolentaHerkomst: Joannusmolen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Tijm
  • 600 ml Bouillon
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 0%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 3%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinEiwitrijk9 maandenGlutenvrijVariatieSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie779 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker7 g
Vet41 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Mais
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Makkelijke bloemkool korma
689 kcal
290 g groente
Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Glutenvrij,   Lekker snel
Romige, kruidige bloemkoolsoep
653 kcal
400 g groente
9 maanden,   Afvallen,   Variatie,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Seizoen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin