Kleurige springrolls met kip, groente en koriander
Nog geen reviews
478 kcal
175 g groente

Vietnamese springrolls van rijstpapier! Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Met deze springrolls kun je eindeloos variëren en de lekkerste combinaties maken.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook en kook de bietjes in 20-30 minuten beetgaar.
- Snijd de kipdijbeenfilet in reepjes en kruid met peper en zout. Verhit olie in een bakpan en bak de kip op een middelhoog vuur gaar.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan lichtbruin.
- Verwijder de schil van de biet en snijd in fijne reepjes (julienne) of rasp fijn. Was of schil de wortel en snijd in fijne reepjes (julienne) of rasp de wortel. Snijd de koriander klein.
- Vul een schaal of diep bord tot de helft met lauwwarm water en week hierin één voor één de rijstvellen voor 20 seconden. Beleg de rijstvellen met de kip, wortel en bietjes en wat koriander. Besprenkel met ketjap en strooi wat sesamzaadjes erover. Vouw eerst de zijkanten dicht en rol dan voorzichtig op. Garneer eventueel met koriander en sesamzaadjes.
TIP
Je kunt ook een dressing maken van de ketjap, sesamzaadjes en koriander. En daar je springrolls in dopen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Rode biet, rauwHerkomst: Biobeta
- 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
- 25 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
- 4 st RijstpapierHerkomst: Yakso
- 2 el Ketjap manis of sojasaus
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price
Groente+ 39%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie478 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker13 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit25 g
Vezels6 g
Allergenen informatie
Koriander
Sesamzaad
Kip