Wortelspaghetti met makreelfilet en venkel
Nog geen reviews
522 kcal
350 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST. Vandaag staat er een gerecht met gerookte makreel op het menu. Makreel heeft stevig en vet vlees, maar smaakt mals en zacht. Vette vis bevat veel vitamine D en is rijk aan omega 3-vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Lekker en gezond dus!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in dunne plakken of kleine stukken (bewaar wat venkelgroen). Verhit olie in een ruime bakpan (of braadpan) en bak de venkel op een middelhoog vuur. Pers de limoen erboven uit, temper het vuur en stoof afgedekt nog eens 10 minuten.
- Schil of was intussen de wortel en maak slierten met een spiraalsnijder of mandoline (of rasp de wortel). Pel en snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, rode peper, gember en wortel enkele minuten op een middelhoog vuur.
- Scheur de gerookte makreel een beetje uit elkaar. Serveer de pittige wortelspaghetti met daarop de venkel en gerookte makreel. Garneer met wat venkelgroen.
TIP
Het is ook lekker om de makreel even te marineren in sojasaus.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 tl Gember, raspHerkomst: La Grama
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 200 g Gerookte makreelfiletHerkomst: Fish and more
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 178%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -51%
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Eiwitrijk, Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie522 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker17 g
Vet35 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Vis