2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
200 g Runderreepjes
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Olie
2 el Sojasaus
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq2.784 g
Water60,3 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Meng de runderreepjes met sojasaus. Pel de knoflook, pers erboven uit. Rasp de schil van de limoen erboven. Schep alles door elkaar en zet opzij.
Was de snijbiet in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de stelen los van het blad en vervolgens in de lengte in lange linten. Snijd het blad in dunne stroken. Was de wortel en schaaf of snijd in lange dunne linten (gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of mandoline).
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de gemarineerde runderreepjes samen met de ui 2-4 minuten op een hoog vuur. Doe het snijbietblad erbij en schep of schud alles regelmatig om totdat het blad slinkt. Breng op smaak met limoensap, chilivlokken en zout.
Verhit intussen olie in een andere wok of bakpan en roerbak de wortellinten en snijbietstelen op een middelhoog vuur beetgaar. Het is lekker als de groente nog knapperig is.
Schep de wortellinten en snijbietstelen op de borden en verdeel het vlees erover. Hak de pinda's klein en strooi erover voor een lekkere bite.
TIPOok erg lekker met sesamzaadjes en verse koriander.
II
KOOLHYDRAATBEWUST De meeste vrolijke groente die er is? Snijbiet natuurlijk! Snijbiet is een echte voorjaarsgroente en is familie van de rode biet. Van snijbiet kan zowel de stengel als het blad gegeten worden. De felgekleurde stelen geven ieder gerecht een vrolijke twist. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie, daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd.