Wortelnoodles met runderreepjes

Wortelnoodles met runderreepjes ! Weinig koolhydraten

| 519 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust
Rund
Pinda's
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 300 g SnijbietHerkomst: solid
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 25 g Pinda's
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g Runderreepjes
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.784 g
water-reduction-scoreWater60,3 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Meng de runderreepjes met sojasaus. Pel de knoflook, pers erboven uit. Rasp de schil van de limoen erboven. Schep alles door elkaar en zet opzij.
  2. Was de snijbiet in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de stelen los van het blad en vervolgens in de lengte in lange linten. Snijd het blad in dunne stroken. Was de wortel en schaaf of snijd in lange dunne linten (gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of mandoline).
  3. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de gemarineerde runderreepjes samen met de ui 2-4 minuten op een hoog vuur. Doe het snijbietblad erbij en schep of schud alles regelmatig om totdat het blad slinkt. Breng op smaak met limoensap, chilivlokken en zout.
  4. Verhit intussen olie in een andere wok of bakpan en roerbak de wortellinten en snijbietstelen op een middelhoog vuur beetgaar. Het is lekker als de groente nog knapperig is.
  5. Schep de wortellinten en snijbietstelen op de borden en verdeel het vlees erover. Hak de pinda's klein en strooi erover voor een lekkere bite.
TIPOok erg lekker met sesamzaadjes en verse koriander.

II

KOOLHYDRAATBEWUST De meeste vrolijke groente die er is? Snijbiet natuurlijk! Snijbiet is een echte voorjaarsgroente en is familie van de rode biet. Van snijbiet kan zowel de stengel als het blad gegeten worden. De felgekleurde stelen geven ieder gerecht een vrolijke twist. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie, daarom wordt snijbiet ook wel eens Belgische spinazie genoemd.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie519 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit33 g
Vezels11 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Pinda's
Sojabonen