Wortel stamppot met zalmfilet pittige tuinkersdressing en geblakerde citroen
4,3
726 kcal
270 g groente

Dit gerecht is echt een klassieker en overheerlijk voor jong en oud. De tuinkersdressing geeft dit gerecht een pittig aromatische twist. Tuinkers, ook wel bekend als sterrenkers of cresson, is het hele jaar door verkrijgbaar. Het is altijd kersvers, want het wordt verkocht in het bakje waarin de tuinkers is gezaaid en gekiemd. De smaak lijkt nog het meest op die van mosterd.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 25 minuten zacht.
- Was of schil intussen de wortel, snijd klein en kook met de aardappels mee (tenminste 15 minuten).
- Snijd de tuinkers van de bodem en meng/mix met olijfolie extra vierge, de helft van het citroensap, zout en peper. Snijd de rest van de citroen in plakjes.
- Verhit olie in een bakpan en bak de zalmfilet en de plakjes citroen op een hoog vuur aan. Temper het vuur, voeg een klontje boter toe en laat afgedekt garen. Het is lekker als de zalm lichtroze is van binnen, dus niet al te gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het water van de aardappel en wortel af en stamp met een beetje kookvocht (of melk en boter) tot een grove puree. Serveer de stamppot met de gebakken zalmfilet en besprenkel met de tuinkersdressing.
TIP
Voor wat meer 'bite' is het is ook heel lekker om een deel van de wortel in kleine blokjes te snijden en deze (met de zalmfilet) te bakken. Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
- 500 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover Fresh
- 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
- 200 g ZalmfiletHerkomst: Fish and more
- 4 el Olijfolie/boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 114%
Vitaliteit + 31%
CO2 eq -53%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie726 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Vis