Wortel stamppot met gegaard kalfsvlees en gekaramelliseerde ui

Nog geen reviews
660 kcal
400 g groente
Wortel stamppot met gegaard kalfsvlees
arrow down

Vandaag een lekkere stamppot met voorgegaard kalfsvlees van Ecofields uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). Het boterzachte vlees is 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix. Ecofields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. Hun voeding bestaat uit grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, pastinaak en wortel en snijd in gelijke stukken. Kook in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie of verwarm boter in een bakpan en bak de uien 10 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Verwarm het kalfsvlees (in de verpakking) in een pan met water. Houd het water net tegen de kook aan want het vlees is al gaar en hoeft alleen maar opgewarmd te worden.
  4. Giet het water van de aardappels, wortel en pastinaak af en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Voeg eventueel een scheutje kookvocht (of warme melk) toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met het zacht gegaard kalfsvlees, uien en jus.
TIP
Het is ook lekker om een scheutje balsamico azijn en tijm bij de uien te doen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 180 g Gegaard kalfsvleesHerkomst: ecofields
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 58%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatie9 maandenLactosevrijEiwitrijkGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker23 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels19 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten