Marokkaanse worteltjes met schelvis

Marokkaanse worteltjes met schelvis couscous en sinaasappel

| 682 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Eiwitrijk, Gezin, Lactosevrij, Specials, Variatie
Gluten
Vis
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Schelvisfilet
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 0.5 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 60 g Groene olijvenHerkomst: Marqt
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el Komijnpoeder
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Venkelzaad
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit69 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq524 g
water-reduction-scoreWater36,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwijder voorzichtig de schil van de sinaasappel (niet het wit) en snijd de schil in flinterdunne reepjes. Pers het sap uit de sinaasappel. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in plakjes of in staafjes.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, ui en wortel even aan. Temper het vuur en voeg het sinaasappelsap, de honing, de komijn en het venkelzaad toe. Kruid met peper en zout en gaar de wortels 10-15 minuten afgedekt op een laag vuur.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer los met een vork en werk de sinaasappelschilletjes en de helft van de koriander erdoor.
  4. Kruid de schelvis met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de schelvis op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en bak nog enkele minuten (voeg eventueel een klontje boter toe).
  5. Snijd de olijven in plakjes. Serveer de couscous met de gekruide worteltjes en schelvis. Strooi de olijven erover en werk af met koriander.
TIPOok erg lekker met een handje amandelen of walnoten, rozijnen of gedroogd fruit.

II

Vandaag een heerlijke Marokkaans gekruide maaltijd op het menu. We brengen de couscous op smaak met sinaasappel (lekker zoet) en koriander (lekker kruidig). Koriander is een krachtige smaakmaker en wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie682 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker22 g
Vet22 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit30 g
Vezels13 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Vis
Tarwe