Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
MelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
40 g Groentechips
250 g Gekookte rode bietenHerkomst: Biobrass
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 el Gember, gerasptHerkomst: La Grama
400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
125 g Geitenkaas
2 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
400 ml Groentebouillon
2 el Komijnpoeder
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.299 g
Water23,4 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Snijd de gekookte rode bieten klein (bewaar een paar stukjes voor garnering). Schil de wortel en snijd klein. Schil en rasp de gember. Bereid de bouillon.
Verhit olie in een royale soeppan en fruit de ui, wortel en geraspte gember 2 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de kleingesneden bieten, tomatenstukjes en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook afgedekt 15 minuten op een laag vuur totdat de wortels zacht zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met komijnpoeder en peper.
Schep de soep in mooie kommen en garneer met de overgebleven bietenblokjes, verbrokkelde geitenkaas en de groentechips.
TIPJe kunt de wortels ook in stukjes roosteren in de oven, dan krijgt de soep nog een extra randje in de smaak.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap geeft een heerlijke pure smaak! De combinatie van de bietjes met de geitenkaas is fantastisch, de knapperige groentechips maken het af. Een echte powersoep voor de donkere dagen.