Worstjes met sjalottenjus bonensalade en gebakken aardappels
4,0
718 kcal
250 g groente
Vandaag een heerlijk AVG-tje: aardappels, vlees en groenten. Weinig poespas maar met fijne, biologische ingrediënten. En je eet bonen als groente, dat is ook eens anders!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 250 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Peulvruchtenmix Herkomst: Your organic nature
- 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
- 3 el Olijfolie en boter
- 1 el Azijn
- 1 tl Komijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Was intussen de tomaat, snijd klein en laat 5-10 minuten uitlekken in een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Was de sla en snijd klein. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Hussel tomaat, bonen en sla door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge, azijn (en komijn als je dat lekker vindt).
- Verhit olie in een bakpan en bak de voorgekookte aardappels in 10 minuten krokant gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel de sjalotten en snijd in partjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak de worstjes met de sjalot op een hoog vuur aan. Als de worstjes bruin kleuren temper je het vuur en voeg je een klontje boter toe. Laat afgedekt circa 10 minuten verder garen.
- Serveer de worstjes met de sjalotten, gebakken aardappels en de bonensalade.
TIP
De gebakken aardappels zijn ook erg lekker met tijm of rozemarijn. Of een klein beetje mosterd in de jus, dat deed mijn vader altijd. 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 98%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -50%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Eiwitrijk, Lactosevrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie718 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker8 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Rund


