Worstjes met sjalotten

Worstjes met sjalotten bonensalade en gebakken aardappels

| 720 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Lactosevrij, Gezin
Peulvruchten
Rund
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Runderbraadworst
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • 3 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 200 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen

Zelf toevoegen

  • 1 el Boter
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente225 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.146 g
water-reduction-scoreWater39,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Was intussen de tomaat, snijd klein en laat 5-10 minuten uitlekken in een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de bladeren van de slakrop en spoel grondig onder de kraan. Laat heel goed uitlekken en dep droog (of gebruik een sla centrifuge). Snijd of scheur de bladeren kleiner. Hussel tomaat, bonen en sla door elkaar en besprenkel met olijfolie extra vierge.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de voorgekookte aardappels in 10 minuten krokant gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de sjalotten en snijd in partjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak de worstjes met de sjalot op een hoog vuur aan. Als de worstjes bruin kleuren temper je het vuur en voeg je een klontje boter toe. Laat afgedekt circa 10 minuten verder garen.
  5. Serveer de worstjes met de sjalotten, gebakken aardappels en de bonensalade.
TIPDe gebakken aardappels zijn ook erg lekker met tijm of rozemarijn.

II

Vandaag een heerlijk AVG-tje: aardappels, vlees en groenten. Weinig poespas maar met fijne, biologische ingrediënten. Little gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het wordt gezien als de grote vervanger van ijsbergsla, met als voordelen dat het veel smaakvoller is en daarnaast veel langer houdbaar.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie720 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker9 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels16 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Rund
Paprika