Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang wat kookvocht op en spoel de noodles in een zeef onder de kraan.
Was of schil de wortel en snijd deze in plakjes. Snijd de broccoli en kipdijbeenfilet in stukjes. Hak de pinda's grof. Rasp de gember. Lastige eters aan tafel? Houd de gember dan apart en meng als laatste door de saus.
Verwarm olie in een ruime bakpan en bak eerst de wortel samen met de kip 5-7 minuten op een hoog vuur. Voeg de broccoli-roosjes toe en bak nog eens 3-4 minuten mee Rasp de schil van de sinaasappel en limoen boven het gerecht. Knijp de sinaasappel en limoen uit en voeg de ketjap, gember en een beetje noodles-kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als laatste de noodles toe en meng alles door elkaar (of serveer noodles en saus apart). Strooi de pinda's over het gerecht.
TIPBak de pinda's eens kort met de gember en sambal, voor de liefhebbers een heerlijke snack.
II
Wokgerechten zijn makkelijk en zorgen voor groente met een bite. Beide een pré als je na een lange dag snel een goede maaltijd op tafel wilt hebben. De kip wordt roergebakken met een saus van sinaasappel, limoen en ketjap (en gember voor de liefhebbers), zodat alles bedekt is met een heerlijke laag saus.