Wok met biefreepjes, paksoi paprika en limoenrijst

597 kcal
290 g groente

Een gerecht dat makkelijk en snel op tafel staat, daar draai jij je hand niet voor om. Ook al heb je geen wok in huis, pak een grote bakpan, zet het vuur goed hoog en ga lekker roerbakken. Snel klaar, maar probeer wel intens te genieten van het beste vlees van het land.

Wok met biefreepjes, paksoi

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 1 tl Gember Herkomst: Befair
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 200 g Biefstukreepjes Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Tamari/sojasaus
  • 1 tl Sambal naar smaak

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af, rasp de limoen(schil) over de rijst en knijp de helft van de limoen uit. Schep door elkaar en zet de pan afgedekt opzij.
  2. Rasp de gember. Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  3. Verwarm olie in een wok of grote bakpan en zorg dat de olie goed heet is. Roerbak de biefreepjes 1 minuut op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep de biefreepjes vervolgens uit de pan.
  4. Roerbak nu de puntpaprika, ui, gember en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Doe de tamari/sojasaus, overgebleven limoensap, biefreepjes en het bladgroen van de paksoi bij de groenten en roerbak nog 1 minuut. Breng eventueel verder op smaak met sambal.
  5. Serveer de rijst met de groenten en biefreepjes.
TIP
Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak deze krokant in een klein laagje olie voordat je met de roerbak begint. Deze crunch is errug lekker om over het gerecht te strooien.
4,1
Gemiddelde van 95 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq + 125%
water-reduction-score
Water + 52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijVariatieLekker snelGezinEiwitrijkLactosevrijAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie597 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker12 g
Vet32 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit32 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten