wallpaper

Witte pizza met spekjes en ui en een komkommersalade

| 793 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Lekker snel, Variatie, Seizoen, Gezin
Tarwe
Varken
Gluten
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Spekblokjes
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 2 st Flammkuchen
  • 150 g Tomaat cherrymixHerkomst: Frank de Koning

Zelf toevoegen

  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq784 g
water-reduction-scoreWater24,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer de crème fraîche los met Italiaanse kruiden. Pel de ui en snijd in hele dunne plakjes. Snijd het spek nog wat kleiner.
  3. Besmeer het flammkuchendeeg met crème fraîche (vergeet niet de randen). Verdeel de spekjes en ui over de flammkuchen en kruid met zout en zwarte peper. Bak de flammkuchen in 15 minuten knapperig en gaar onder in de hete oven.
  4. Was de komkommer en tomaatjes en snijd klein. Meng in een schaal met de olijfolie, azijn, peper en zout.
  5. Serveer de flammkuchen met de frisse salade ernaast.
TIPHeb je nog wat kaas in huis? Lekker om een beetje over de flammkuchen te raspen.

II

Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen. < Dit recept komt uit het Grote Kinder Kookboek van Karin Luiten. Een boek met heel veel lekkere recepten voor jong en oud .... welke info hier? >

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie793 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker9 g
Vet44 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Varken
Gluten
Lactose
Melk