Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Roer de crème fraîche los met Italiaanse kruiden. Pel de ui en snijd in hele dunne plakjes. Snijd het spek nog wat kleiner.
Besmeer het flammkuchendeeg met crème fraîche (vergeet niet de randen). Verdeel de spekjes en ui over de flammkuchen en kruid met zout en zwarte peper. Bak de flammkuchen in 15 minuten knapperig en gaar onder in de hete oven.
Was de komkommer en tomaatjes en snijd klein. Meng in een schaal met de olijfolie, azijn, peper en zout.
Serveer de flammkuchen met de frisse salade ernaast.
TIPHeb je nog wat kaas in huis? Lekker om een beetje over de flammkuchen te raspen.
II
Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen. < Dit recept komt uit het Grote Kinder Kookboek van Karin Luiten. Een boek met heel veel lekkere recepten voor jong en oud .... welke info hier? >