Witte pizza met spekjes en ui en een komkommersalade
4,2
793 kcal
280 g groente
Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Flammkuchen Herkomst: Flammkuchen.nl
- 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 150 g Tomaat cherrymix Herkomst: Albabio
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onderin de oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal dan weer uit de oven en leg opzij.
- Roer de crème fraîche los met Italiaanse kruiden. Pel de ui en snijd in hele dunne plakjes. Bak de spekjes in een droge bakpan krokant.
- Leg het deeg op de bakplaat en besmeer met crème fraîche (vergeet de randen niet). Verdeel de spekjes en ui erover en kruid met zout en peper. Bak de witte pizza (of flammkuchen) in 10-15 minuten knapperig en gaar onder in de hete oven.
- Was intussen de komkommer en tomaten en snijd in kleine stukken. Meng in een schaal met olijfolie, azijn, peper en zout. Serveer de witte pizza met de frisse salade ernaast.
TIP
Heb je nog wat kaas in huis? Het is lekker om een beetje over de flammkuchen te raspen.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 122%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -51%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie793 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker9 g
Vet44 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Varken
Gluten
Lactose
Melk