Was of schil de wortel, snijd in blokjes en kook in 10-15 minuten beetgaar in een klein laagje water. Laat de tuinbonen uitlekken in een zeef en verwarm de laatste 3 minuten mee. Giet daarna het water af.
Breng een pan met water en een snuf zout (of groentebouillon) aan de kook. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Doe de witte kool in een kom, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kervel en peterselie kleiner en schep erdoor (bewaar wat voor garnering). Roer alles goed door elkaar en zet opzij.
Maak een vinaigrette van de wortelsap, citroensap, koolzaadolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de walnoten grof. Meng de quinoa met de witte kool, wortel en tuinbonen en garneer met de walnoten en overgebleven kruiden.
TIPJe kunt er ook voor kiezen de wortel niet te koken, maar rauw te raspen en door de salade te scheppen.
II
Onze tuinbonen zijn van het Demeter keurmerk en worden direct na de oogst verwerkt. Dit biodynamische keurmerk heeft een nóg grotere aandacht voor dierenwelzijn, milieu en natuurontwikkeling dan biologisch. Sinds 1927 is de Griekse godin Demeter het internationale keurmerk voor de biologisch-dynamische landbouw. Demeter is in de Griekse mythologie de godin van het graan en oogst, landbouw en landleven en de vruchtbaarheid. Zij staat centraal in de klassieke mythen over de kringloop van de natuur.