Witlof met warmgerookte zalm aardappeltjes en ei-mimosa

4,5
Gemiddelde van 30 reviews
632 kcal
250 g groente
Witlof met warmgerookte zalm

Witlof is het hele jaar bij ons verkrijgbaar. In Nederland eten we circa 3 kilo witlof per persoon per jaar. In België, de bakermat van de witlof, is dat ruim 2 keer zoveel. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Het is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. Tegenwoordig smaakt de witlof veel minder bitter dan vroeger. Tip: bewaar de witlof op een donkere en koele plek, licht kan namelijk ervoor zorgen dat de witlof verkleurt. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en giet daarna het water af.
  2. Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren in 8-9 minuten hard en laat 'schrikken' onder de koude kraan (je kunt de eieren ook meekoken met de aardappels).
  3. Pel intussen de ui en snijd in ringen. Was de witlof en snijd in de lengte doormidden of in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de witlof en ui 5 minuten op een middelhoog vuur. Keer regelmatig en breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje boter toe en bak afgedekt nog 5 minuten.
  4. Pel de eieren en snijd heel fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de eieren met gesmolten boter en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schik de aardappels, zalm en witlof op de borden en verdeel de ei-mimosa erover.
TIP
Het is ook lekker om iets zoets mee te bakken met de witlof. Denk aan een beetje honing of sinaasappelsap.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 500 g WitlofHerkomst: Puur Origine
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 150 g Warm gerookte zalmsnippersHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -57%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijkGlutenvrijSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie632 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker8 g
Vet32 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Vis
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin